澳門討論區|澳門論壇

BID853
查看: 1456|回復: 2

[分享] 澳門愛情難題,小心比人呃! [複製鏈接]

話說,三個禮拜前我跟朋友們在某賭場玩完,走的時候看見鬧劇。

一個女仔由部名車落黎,大大把打落另一個女仔塊面。講咗句 "八婆,唔識溝仔就唔好同人爭!水性楊花!" 有個男人由車上走落黎,企咗喺度睇戲咁。我地本來以為有好戲睇,點知被打嗰個女仔無出聲,只默默落淚 (個人覺得佢好靚女。比起打人嗰個靚好多). 後面突然走咗第3個女仔出黎。指住打人嗰個講 "你就水性楊花!條仔係佢㗎! 你上人地屋企睇唔到咩?!"原來第三者打人!打人嗰個話 "咩事啫?!你自己有問題之嘛!你條仔乜都話晒比我知!連你身上有咩我都知!"   被打個個仲係無出聲。打人嗰個最後上車同嗰個比爭嘅男友走咗。

開頭只覺得而家咁,算吧啦靚女。無野睇?走得。

點知,岩岩嗰個星期六喺某club 撞見打人嗰個女仔。講真,我就唔理,但係我兄弟好鐘意。開頭想溝,點知唔比人買野比佢飲仲要話我兄弟cheap. 都算。女,成個club都有。我地返booth 之後,我班friend 開咗4支Dom. 支Dom 未擺落檯,嗰個女仔就仆到埋黎!算,開Dom都係為咗玩得開心。佢嗰晚同我兄弟走咗。我地唯有祝佢玩得開心!

琴日朝早,我兄弟好不安咁同我地講,條女勒索佢5皮野。唔比報警話佢強姦!佢比咗,個女仔就即刻走。講講下,個女仔同佢男友(但係唔係之前個晚嗰個喎) 走過黎。話我兄弟強姦佢!要拉佢!我兄弟唔想比屋企人知,所以比完就走。我走前同嗰兩個人鬧咗幾句!我一話不如攞返d錢就報警驗身。佢地即刻走上車走咗!

覺位兄弟,再澳門真係要小心呢個女仔 .... 小心出事。

Name: Sini Ho

女士們,小心你男朋友比佢迷。小心你d野比人知道晒。如果唔係,下一個當街被打嗰個,會係你。

我真係覺得比人打個個好無辜。係,聽落個女仔嘅過去真係好 ... 難聽(打人嗰個有講). 但係都唔使咁掛。每個人都有過去啦!好心你唔好搞到澳門咁複雜!個個尋開心啫!

Sini Ho

Sini Ho

你都幾狠喎。但係,我上個禮拜先見到佢。真係一個跳一個。

有得避就避啦。都唔知會唔會有 。。

lomoco 發表於 2014-11-3 11:35 PM
你都幾狠喎。但係,我上個禮拜先見到佢。真係一個跳一個。

有得避就避啦。都唔知會唔會有 。。

我唔係狠。只不過我覺得無理由咁做。你錯,仲要打人。好,我乜都唔清楚。但是大庭廣眾打人有些少問題。好在澳門無香港咁,如果唔係,又上 youtube

BID853